Over WSV Blauw Wit

Ontstaan van W.S.V. Blauw – Wit

We zullen eerst de vereniging voorstellen, de naam draagt wandelsportvereniging Blauw – Wit. En is opgericht in juni 1936 en bestaat momenteel uit 51 leden van jong tot oud.

Die wandelen van 5 km tot 50 km. En is één van de twee wandelverenigingen in gemeente Ede, die overgebleven zijn van de totaal 6 wandelverenigingen. De vereniging is ontstaan door dat er een clubje mensen waren, om een wedstrijdje te gaan voetballen tegen een ander clubje mensen, deze kwamen toen niet opdagen en toen is er besloten om een eindje te gaan wandelen en zo is Blauw – Wit ontstaan.

Toen ter tijd met ongeveer 20 leden, na de oorlogsjaren groeide het leden aantal tot circa 100 leden. Eerst werd er vertrokken om te trainen of te wandelen uit de gewone huiskamer van één der leden en men ging gewoon op de fiets naar de plaats van bestemming, later na de oorlogsjaren vertrok men met de bus om te gaan wandelen en konden we een gebouwtje in de jaren zestig huren, aan de Veenderweg, omdat het gebouwtje afgebroken moest worden, is de vereniging in het jaar 1976 verhuisd naar de Thomaslaan waar wij aldaar het clubhuis konden huren van de speeltuin vereniging die daar ook was gelegen.

Enkele jaren later hadden we het geluk dat we het clubhuis konden kopen. Sinds dien hebben wij ons eigen clubhuis wat in 1988 is afgebrand, en na de brand weer is herbouwd.

We organiseren zelf ook wandelevenementen:

Avondvierdaagse van Ede 5 – 10 – 15 km.

Langestandstocht Ede 20 – 30 – 40 km.

Heidemars 5 – 10 – 15 – 20 km.

In samenwerking met de plaatselijke VVV, de Grebbetocht 15 en 30 km in Rhenen, de Capitulatieticht 8 – 15 – 25 – 40 km in Wageningen en de Pegaguswandeltocht 10 – 18 – 28 km in Otterlo.

Voor actuele gegevens over de tochten kijk in onze agenda.

4 reacties op Over WSV Blauw Wit

 1. Jacqueline schreef:

  Graag informatie over data, starttijd en kosten publiceren over de bostocht, heidemars en capitulatietocht.

 2. Henk schreef:

  Ik kijk weer uit naar de bostocht en de heidetocht…….. Altijd een plezier om deze tochten tw mogen wandelen.

  Groet
  Henk
  Zoetermeer

 3. Rentus krop schreef:

  Ben ook nog lid geweest zelfs leider 5 km en hulpleider 15 km samen met de heer van de Craats altijd met veel plezier bij jullie gelopen en die feestavonder gezellig.

  Groetjes Rentus Krop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.